Her er du:
Til min kjære
Publisert: 01.04.2011
Er elbileiere som andre bileiere, eller har elbilister et nærere forhold til sine biler? Forfatteren av denne kjærlighetshistorien har forsøkt å sette menneskelige ord og følelser på sitt elbilforhold.
Les mer...

Posten vil bli mer miljøvennlig
Innen fem år skal Posten redusere CO2-utslippet med 30 prosent. Mer klimavennlige kjøretøy er et av midlene. Frem mot 2015 legger Posten opp til å erstatte 1.300 fossilt drevne biler med elbiler, opplyser konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.
 
 
Les mer...

Mitsubishi MiEV eller Think City?
2011 ligger an til å bli året da elbilen får sitt gjennombrudd. Elbilåret 2011 har startet med svært gode salgstall for Mitsubishis MiEV, som ble den bestselgende småbilen i januar.
Hva skjer om man setter Norges fremste og mest hardbarkede Thinksjåfør bak rattet i en splitter ny i-MiEV for å teste hvor langt den kan kjøre? Blir han overbevist eller bare mer hardbarket?
Les mer...

Fireseters Think
Publisert: 15.11.2010
Elbilprodusenten Think møter konkurransen i elbilmarkedet med lansere Think City som fire seter. Think har frem til nå kun vært tilgjengelig som toseter, men med en teknisk tilpassing av rammen blir Think en fireseter og en langt mer anvendelig bil for de med familie.
 
 
Les mer...

Mobilablikasjonen LadeNå! for elbiler
Publisert: 23.11.2010
Dette er mobilaplikasjonen som vil hjelpe elbileiere å finne alle landets ladestasjoner, og er koblet direkte til NOBIL-databasen som oppdateres fortløpende. Den foreligger nå i en gratis nedbarlast versjon for iPhone og Androidtelefoner.
Les mer...

Posten tester elbiler
Publisert: 23.11.2010
Posten Norge har utviklet en ny elbil i samarbeid med Arngren Sky Commuter AS og spanske Comarth. Nå skal disse testes i vinter-Norge for å få bekreftet at dette er redskapet for framtidas postomdeling.
 
Les mer...

Over 2.500 elbil-ladepunkt i Norge
Publisert: 09.06.2010
Transnova har sammen med Norstart – Norsk Elbilforening utviklet en database med all nødvendig informasjon om ladepunktene. Prosjektet kalles NOBIL. Dataene blir tilgjengelige på bilnavigatorer, internett og mobiltelefoner og skal gjøre det lettere for elbilisten å fylle fornybar strøm i Norge. 7.juni ble den nye nasjonale ladestasjonsdatabasen NOBIL åpnet med over 2.500 ladepunkt for elbiler.
Les mer...

Samkjøring og elektrifisering av bilparken kan fjerne trafikkork og gi bedre miljø.
Publisert: 29.12.2014
 
De aller fleste bilene i rushtrafikken har kun en passasjer. Samtidig er det slik at bilen gjerne veier 20 ganger mer enn passasjeren. Å få flere til å reise i samme bil kan dermed redusere drivstoff forbruket og faktisk fjerne køene i rushtrafikken. Som et eksempel er det i Bergen omtrent 500 tusen ledige bilseter i Rushtrafikken. Det er mer enn det samlede innbyggertallet i både Bergen og alle nabokommunene tilsammen. Med dagens mobiltelefonteknologi kan man lett finne ledige biler og folk som trenger skyss. 
Les mer...
Gledelig vekst i elbil og hybridbilsalget i 2012
Publisert: 21.01.2013
 
I 2012 har vi nesten fått en fordobling av elbilsalget sammenlignet med året før. I tillegg har det kommet flere nye hybridbiler (elmotor kombinert med bensin/diesel) i løpet av fjoråret. Det vises i salget på slutten av 2012. På landsbasis var salget av hybridbiler nesten fordoblet i desember 2012 sammenlignet mot desember i 2011. For Toyota som lanserte 3 nye hybridbiler i høst, utgjorde salget av hybridbiler hele 46 % av deres nybilsalg for oktober måned. Bildet til høyre er fra den nye Prius-versjonen som kan lades via stikkontakt. I praksis kan denne fungere som en elbil i byene. El og hybridbilene er slik sett en del av løsningen for byluftproblemene i norske byer.  
Les mer...
Årets bil 2011: Elbilen Nissan Leaf
Verdens første 5-seter bygd som 100 % elbil
 
Verden går framover, og nå er for første gang en elbil blitt tildelt tittelen ”Årets bil i Europa”. Det var 5-seteren Nissan Leaf.
Les mer...

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :