Flammehemmere
De farlige bromerte flammehemmerne brukes i plast i elektronikk, TV"er, stereoanlegg og annet Elektrisk og elektronisk avfall, samt  plast bygningsdetaljer, dører, og Skumplast mm.  Flammehemmere kan også finnes i Gulvtepper og -belegg, Gardiner og andre tekstiler i hoteller, sykehus og andre institusjoner.  Cellegummi som brukes til å isolere Vannrør inneholder også flammehemmere.
Det finnes ingen sikker måte i uskadeliggjøre flammehemmere på, men man tror at flammehemmerne blir ødelagt ved kontrollert forbrenning i avfallsforbrenningsanlegg.
I hht. forskrift om farlig avfall er stoffer som inneholder mer enn 0,25% flammehemmer farlig avfall, som skal leveres i egen fraksjon.
Les mer...
PRESSEMELDING: Etter 12 år begynner Miljøvernforbundet å få gjennomslag for vårt krav om rensing av fiskefôret
Publisert: 03.04.2014
 
Etter å ha aksjonert og argumentert i 12 år for tilsynelatende døve ører mot fiskefôrbransjens miljøgift innholdende fiskefôr, - går nå Marine Harvest endelig ut og sier at de skal rense fiskefôret. Noe Miljøvernforbundet har krevd i 12 år. Dette til tross for gjenstridige forskere som forskningsdirektør Ingvild Eide Graff i NIFES. Såkalte "seriøse" eksperter som Ingvild Eide Graff har bagatellisert det store giftinnholdet i norsk oppdrettsfisk i alle år. Til tross for at norske kontrollmyndigheter ber folk om ikke å spise fet fisk oftere enn to til tre ganger i uken, og til tross for at en rekke forskere har frarådet at gravide og barn fra spise oppdrettslaks og ørret. 
Les mer...

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :