Feig oppdrettsnæring
Publisert: 16.05.2013
 
- De er en feig, ynkelig gjeng som ikke tør å møte motstand om det griseriet de holder på med, mener Oddekalv om oppdrettsnæringen som ikke tør å møte Miljøvernforbundet på foredraget i Alta 22. mai. Det er en grunn til at de ikke vil møte opp, og det er at argumentene deres ikke holder vann.

Kurt Oddekalv kommer til Alta 22. mai, hvor han skal holde foredrag i Formannskapssalen på rådhuset. Oppdrettsnæringen var også invitert til møtet, men ikke vil komme. Argumentene deres holder rett og slett ikke mål, og det er all grunn til å være bekymret for både for villaksstammen og for torskefisket i Alta.

Norsk oppdrettslaks er fra 5-6 stammer. Opp til 60 prosent av all denne laksen har genetiske skader som ødelegger villaksstammene, da store mengder oppdrettsfisk rømmer hvert år. mener det er snakk om 5-10 millioner fisk per år. De rømmer hele tiden, og en stor del av dette er uregistrert rømming. I tillegg kommer 2,5 millioner smolt. Dette har en enorm påvirkning på villaksstammen, som i Alta allerede har vært under press etter at demningen ble bygget.

Oppdrettsnæringen har konsekvenser også for fjordfiskerne, da villfisket i fjorder med mye oppdrett forsvinner. Man trenger ikke å se lengre enn til Torskenfjorden for et eksempel på dette. Fra å ha kokende torskeliv i fjorden, så har fisken forsvunnet etter oppdrettsanleggene invaderte landskapet. I 2010, satte en fisker line med 1500 kroker i vannet. Han fikk bare 12 fisk, og ingen torsk.

Oppdrettsnæringen er katastrofal for Altavassdraget og fjordfiskerne. Miljøvernforbundet krever at oppdrettsnæringen legger om til lukkede anlegg og rydder opp etter seg. Selv om oppdrettsnæringen ikke tør å møte opp, så oppfordrer vi alle som bor i området til å komme på foredraget, og ta opp kampen mot oppdretterne!

Ønsker du foredrag i nærheten av der du bor? Ønsker du å stoppe oppdrettsnæringen for å etablere seg? Ta kontakt med oss på tlf. 55 30 67 00, så kommer vi og holder folkemøte og foredrag!

Kilde: Altaposten, http://www.altaposten.no/lokalt/nyheter/article7566805.ece


Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :