Her er du:
Skotske elver tømmes for laks
Publisert: 15.11.2012
Skotske elver tømmes for laks og sjøørret grunnet forurensing og lakselus fra delvis norsk-eide oppdrettsanlegg i Skottland og på Hebridene. Den storslåtte naturen plyndres, og områdene forurenses, av oppdrettsanleggene som har fått herje nærmest ubemerket.
Kurt Oddekalv fra Norges Miljøvernforbund har vært på et felttog i Skottland og på Hebridene. Med stor suksess har han og aktivisten Don Staniford holdt foredrag og folkemøter i Skye og Ullapool i Skottland, samt Stornoway på Hebridene.

Her dannes det lokale grupper som skal fortsette kampen mot oppdrettsanleggene. Den lokale befolkningen er svært oppmerksom på at den storslåtte skjønnheten i naturen ødelegges av oppdrettsanleggene. De er klart mot oppdrettsnæringen og skadene fra lakselus og forurensing, og ønsker å presse næringen inn i tette anlegg.

De lokale «gillies», som lever som guider for fiskere som ønsker å oppleve den vakre naturen, mister jobbene sine fordi fisken forsvinner og dør grunnet lakselus, sykdom og forurensing fra anleggene. Den skotske kysten får også gjennomgå, da den blir plyndret av franske, spanske og engelske trålere.

Skottland og Hebridene er naturperler som plyndres av fiskenæringen! Anleggene må inn i tette anlegg før norsk-eide oppdrettsanlegg ødelegger villaksen og naturen også i Skottland.
 

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :