Her er du:
Hamret løs på oppdrettsnæringen
Publisert: 11.11.2012
Kurt Oddekalv hamret løs på oppdrettsnæringa på folkemøte i Dyrøy lørdag 27.10.2012, og motstanderne turte ikke en gang å møte opp. En folkeaksjon har reist seg i kampen mot Salaks, som har søkt om permanent etablering i Dyrøy. Si nei, er NMF sitt klare budskap til dyrøyværingene!
Se faksimile fra Fremover, Nordlys og Folkebladet s. 1 og Folkebladet s. 2.

«De tør ikke møte meg. Vi tar oppdrettsnæringa på fakta i rapporten vi har laget, og de kan ikke si at noe av det vi legger frem her ikke er korrekt. Men så feig er de, og det er vel også strategien. Med å ikke stille her i dag innrømmer de også at jeg har rett. Det gjelder både Salaks og andre oppdrettsfirma», sier Oddekalv til avisen Fremover.

Til Folkebladet opplyste Salaks at de bare hadde vært invitert gjennom media, men senterparti-politiker Berit Nikolaisen forklarte den egentlige grunnen: «Sist vi hadde folkemøte sa de at de ikke ville komme hvis Kurt Oddekalv kom».

Selv om Salaks ikke turte å møte opp, så var det likevel stort oppmøte i Dyrøy, med representanter for Ofoten Villfisk i Narvik, Målselvvassdraget og kystfiskere i Troms, samt en rekke innbyggere i Dyrøy og nabokommunene Salangen og Gratangen. Denne kvelden ble NMF Dyrøy født, en nærmiljøgruppe som skal arbeide lokalt, men NMF sin støtte sentralt, for å sette en stopper for Salaks.

Det er akutt behov for å rydde opp i forurensingen, dyreplageriet og smittespredningen ettersom miljøbelastningen er uakseptabel stor.

Miljøvernforbundet vil presse oppdrettsnæringen over i tette anlegg med pumping av vann fra over 50 m. dyp, noe som vil hindre spredning av sykdom, lus og forurensing av fjordlandskapet. Dette er den eneste bærekraftige løsningen så langt.

Nå har annen industri etter 30 år fått de miljøkrav som trengs. NMF kommer til å fortsette å aksjonere og kjempe for at de samme kravene stilles en annen form for tungindustri – nemlig oppdrettsnæringen.

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :