Her er du:
NMF aksjonister tvunget til å se alt liv i vassdrag kveles og drept
Publisert: 25.10.2012
NMF sin aksjon mot rotenonbehandlingen i Vefsn ble den tristeste aksjonen vi noen gang har vært med på. Aksjonistene stod til livet i vann som boblet av fisk i alle årsklasser, og de kunne ikke gjøre annet enn og se på at alt livet i vassdragene bli kvalt og dø.
NMF ble vitne til at fisk ble kvalt i en flere timers lang dødskamp. Ørret i alle årsklasser iført sin vakreste gytedrakt svømte på land da det ble tømt 370 tonn kjemikalier i vassdraget for å drepe alt liv. Blandingen er kjemisk lik frostvæske, og ble tømt i alle elver, vann, pytter og bekker i hele Vefsn regionen, i et gigantisk forsøksprosjekt for å bli kvitt en liten parasitt på 0,5 mm.
 
- Et giftoverfall mot norsk natur. Jeg er så forbannet at du vet det ikke, sier Kurt Oddekalv i et intervju i Helgenland arbeiderbland (les mer). Oddekalv hadde også med seg en rapport «Rotenonbehandling svindel av offentlige midler og miljøskandale», laget av Norsk Miljøvernforbund, som blir utdelt til relevante aktører.
 
Dette er en helt ubegripelig form for artsfacisme som samfunnet i dag ikke burde tolerere. Miljøvernforbundet forventer ikke at rotenonaksjonen vil lykkes og vil fortsette kampen mot denne giftbehandlingen av norsk natur.
 

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :