Her er du:
Pressemelding: Don Staniford ansettes
Publisert: 03.02.2012

Norges Miljøvernforbund/ Green Warriors of Norway utvider laksekampanjen internasjonalt. Norges Miljøvernforbund ansetter Don Staniford fra Global Alliance Industrial Aquaculture (GAAIA) for at vi skal forsterke og forene vårt arbeid for å bekjempe norskeide lakseoppdrettsfirmaer globalt. Don Staniford vil komme til Norge i april for å tre inn i en rolle som ansatt for å være global koordinator av lakseoppdrettskampanjen. Denne har som hovedmål å presse næringen inn i tette, flytende anlegg med fullskala rensing av alle utslipp.

 

”Jeg er veldig glad for å kunngjøre at vi nå har besluttet å ansette Don Staniford, som kommer til Norge for å være en spydspiss i det globale arbeidet vårt, Så snart han har bekjempet Cermaq som har den norske stat som hovedaksjonær i ”Supreme Court i British Columbia i Canada, er Don velkommen til å jobbe for oss her i Norge. Cermaqs problemer i Canada kommer nå hjem til deres egen bakgård” sier Kurt Oddekalv om saken.

”Å komme til Bergen for å jobbe for Green Warriors of Norway/Miljøvernforbundet er en drøm som kommer i oppfyllelse, sier Don Staniford fra Global Alliance Against industrial Aquaculture. Kurt Oddekalv har vært en helt for meg siden jeg startet kampanjen for 15 år siden. Det vil bli en ære å stå skulder ved skulder og jobbe med Kurt for å bekjempe fiskeoppdrett i åpne merder i Norge og resten av verden. Kurt og Miljøvernforbundet har vært ledende i å bekjempe lakseoppdrett i mer enn 20 år og det vil bli et privilegie å jobbe så tett med en slik mektig laksekriger.”

Det er et globalt tilbakeslag for norske lakseoppdrettsselskaper i Kanada, Chile, Skotland, Irland, Norge og resten av verden hvor norsk oppdrettslaks selges, sier Oddekalv. ”Det er en en voksende motstand i Kanada mot den Norske lakseoppdrettsnæringen og vi må alle stå samlet i kampen for å bekjempe den sykdomsinfiserte næringen. Jeg ble sjokkert men ikke overrasket over det jeg så i Kanada. Deler av regionen er snart tom for bjørner, ørner og ander dyr som er avhengig av villaksen. Kystbefolkning og urbefolkning som indianere og samer skades da de har tilpasset seg å leve av elver med villaks i deler av året. Det er et forfordelig trist syn å se sultne bjørner som kommer til elver som alltid har vært fulle av villaks på en tid av året, og så er plutselig elven tom. Villaks krigere i verden må forenes og Miljøvernforbundet/ Green Warriors of Norway vil bli ledende i dette arbeidet. ”

”Det var da jeg jobbet for Friends of the Earht Scotland i 1990 årene at jeg for første gang hørte om Kurt Oddekalv og hans seier med å stoppe bruken av det giftige kjemikaliet teflubenzuron i norske oppdrettsanlegg sier Staniford. Jeg møtte Kurt i Chile i 2007 og 2008. Vi reiste sammen i British Columbia og publiserte den internasjonale deklarasjonen mot lakseoppdrett som ikke er bærekraftig. Kampanjen med Miljøvernforbundet / Green Warriors of Norway er en logisk steg videre for å vinne den verdensomspennende kampanjen mot norsk eide lakseoppdrettere. De har gjort et imponerende arbeid for å legge hindringer i veien for salg av norsk laks til land som Russland og Kina. Nå pågår det informasjonsarbeid i Frankrike. Så jeg ser fram til å forsterke dette arbeidet. ”

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :