Havørnen "Berit"
Publisert: 01.12.2011
Naturens egenrådige monark, havørnen «Berit», ble onsdag reddet etter å ha flydd inn i noen unaturlige innretninger ved Mongstad. Etter å ha stått skadet i noen dager, fikk Miljøvernforbundet melding om den skadede monarken og valgte straks å dra ut.
 
Havørnen hadde trolig, under sin «krangel og lekt» med stormen «Berit», flydd inn i noen unaturlige innretninger og skadet seg. Rapportene Miljøvernforbundets fikk, gikk ut på at «Berit», som fikk sitt navn etter stormen, bare sto i ro, og var tatt vare på av lokale folk. 

Etter den meldingen valgte Kurt Oddekalv personlig å dra ut til Mongstad. På veien fikk han sponset undersøkelse og eventuell nødvendig operasjon fra Tertnes dyreklinikk. 
 
Når han hadde hentet kongen var det blitt kveld, doktor dyregod hos Tertnes dyreklinikk sto klar til tjeneste neste morgen.
 
-Jeg tenkte at ørnen måtte ha noe å spise, så jeg besluttet å gi den min siste økologiske høne, forteller Kurt Oddekalv, som har egen hønsegård hjemme hos seg selv.
-Hvis noen mener jeg har begått overtramp i denne saken, kan de mene det så mye de vil. Ørnen hadde stått på Mongstad, kald og sulten helt til kråkene begynte å hakke på den, forklarer Kurt Oddekalv.
 
Ingen andre grep inn og han så det som min plikt å transportere ørnen til sykehus. De som fant havørnen, hadde fått beskjed fra myndigheten om å sette ut ørnen eller avlivet den. De valgte heller å kontakte Miljøvernforbundet, som besluttet å redde totemdyret i logoen.
 
-Besøket på Tertnes dyreklinikk gikk bra, havørnen vil klare seg. Torsdag ettermiddag, etter å ha kommet tilbake fra dyreklinikken, satt «Berit» i toppen av treet i voliren (et stort utebur).  «Berit» hadde da spist opp resten av den seige økologiske høna «klara», forklarer Oddekalv. 
 
I følge Miljøvernforbundets vedtekter, har alle medlemmer i NMF en særlig plikt til å beskytte ørner, eiker og padder. Vedtektene er fastsatt på forbundets Miljøting (landsmøte).
 
 
- Gud for en Monark som hersker der nå, så vakker så perfekt i form. Klørene er som stålvaiere og for en styrke og det vakker gule Nebbet oi oi. Når den ser på deg er det som den spidder sjelen din og du blir et lite menneske veldig fort. Skjønner godt at den skal høyt på himmelvervingen, nærmest gudenes bolig, avslutter Kurt Oddekalv.
 
 
Havørnen vil etter noen dager med hvile og mat, igjen få sin frihet tilbake.
 
Ingen innlegg tilgjengelig.

Nytt innlegg

Navn
Epost
(En e-post vil bli sendt til oppgitt adresse for verifisering)
Overskrift
InnholdNorges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :