Oppdrettslaks kan gi diabetes og overvekt
Publisert: 14.11.2011
En ny forskningsrapport avdekker at oppdrettsfisk kan gi økt risiko for diabetes og overvekt, melder På Høyden. Universitetet i Bergen sitt nyhetsmagasin skriver videre at studien er publisert i det annerkjente tidsskriftet Plos One. Laks inneholder toksiner fra uraffinert fiskeolje som brukes i foret til fisken. -Dette kommer ikke som noen overraskelse og føyer seg inn i en lang liste av negative effekter av å spise oppdrettsfisk, sier Kurt Oddekalv. Videre sier Oddekalv, -Oppdrettsfisk er det giftigste vi finner i matvarebutikkene våre og jeg forventer at disse toksinene vil bli forsøkt kamuflert i tiden fremover.
 
 
 
 
 
 
                                                                                             Foto av cyclonebill(Flickr)
Forskerne som har jobbet med studien var overrasket over resultatene, da de egentlig forsket på gevinster av å spise fet fisk. Forsøkene ble utført på mus som ble foret med oppdrettslaks. Samtlige mus i forsøkene utviklet overvekt og diabetes type 2. Jerome Russin, leder for rapporten sier -Selv lave doser av disse miljøgiftene kan gi langvarige skader. Rapporten konkluderer, -Våre data indikerer at inntak av oppdretslaks bidrar til flere metaboliske sykdommer knyttet til diabetes type 2 og overvekt, og viser at miljøgiftene spiller en rolle i disse metaboliske endringene. Disse funnene kan bidra til å forbedre diettstrategier for å forebygge og behandle insulin immunitet.
 
 

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :