Her er du:
Monstermast skuffelse med bismak av Naturvernforbundet
Publisert: 01.03.2011
- Utrolig skuffende, svært negativt for naturen, men en forventet arroganse, sier Kurt Oddekalv, leder i Norges Miljøvernforbund om at regjeringen Stoltenberg ofrer Hardanger. Regjeringen ignorerer og overser nullalternativet om ingen bygging, og forkaster muligheten om sjøkabel.

- Vi mener det ikke er behov for denne monsterlinjen. Denne linjen bygges for å kunne eksportere og importere store mengder strøm ut og inn av landet, vel så mye som "forsyningssikkerheten" for strøm til Bergensregionen. Utbyggingen av linjen må deler av miljøbevegelsen dessverre ta noe skylden for, sier Oddekalv.
 

Kurt Oddekalv gratulerer spesielt Naturvernforbundet ved Lars Haltbrekken, med sitt spill i kulissene for mer kraftutbygging. En utbygging som nettopp medfører at naturen taper på alle fronter, og bygging av monstermaster. Gratulasjonen går også til Naturvernforbundet sine meningsfeller Bellona og Zero for deres vellykkede strategi for økt bygging av vindkraftverk og gasskraft med såkalt rensing. Et spill som vil medføre økt kraftutbygging, økt strømeksport og -import, samt og tap av utrolig viktig urørt natur, og økte kraftpriser.

- Økt kraftutbygging medfører som kjent økte behov for flere kraftoverføringslinjerlinjer, altså i form av nye monsterlinjer. Linjer som vel så gjerne vil bli brukt til strøm eksport, som import. Deler av Miljøbevegelsen har seg selv å takke for de natur inngrep som nå er i ferd med å bli realisert, sier Oddekalv.

Miljøvernforbundet synes det er skuffende hvordan deler av miljøbevegelsen lukker øynene for konsekvensen av sin egen politikk. Når kraftkameratene går inn for at det bygges gasskraftverk på Mongstad (med rensing av CO2 som nå er helt i det blå), så er det selvfølgelig for at kraftverket skal brukes. En kraft produksjon som forutsetter at man kan flytte på store mengder strøm over lengre avstander.
 
- Besøker man hjemmesidene til organisasjonene, ser man hvor de får pengene fra. Satt på spissen vil jeg si at de tjener på nettopp en utbygging, uttaler Kurt Oddekalv.

Regjeringen ofrer naturskjønne Hardanger under påskudd av å ville elektrifisere oljeplattformer på sokkelen, plattformer som i tur og orden kommer til å avvikles når de om noen år er tomme.

- Norges Miljøvernforbund mener regjeringen, med Arbeiderpartiet i spissen, trumfer gjennom en totalt unødvendig kraftlinje Den viser dessverre som forventet en arroganse som ikke er miljøsaken verdig. Avgjørelsen er utrolig skuffende og viser regjeringen sitt sanne miljøansikt, sier Kurt Oddekalv.

- Vi skjønner ikke vitsen med å stoppe gasskraftverkene på sokkelen, for så å sende gassen til kontinentet, for deretter å måtte hente skitten og lite energi effektiv strøm fra kull- og gasskraft i Danmark og Tyskland.Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :