Laks med bi-Smak2011
Publisert: 14.02.2011
Norges Miljøvernforbund (NMF) gjennomførte en markering mot smaksløs oppdetsfisk under messen Smak2011. Medlemmer av NMF hadde plakater festet på ryggen, hadde håndbannere og spaserte rolig rundt hele messeområdet og snakket med tilfeldige besøkende og utstillere som lurte på NMFs budskap.
 
 
– Vi har en markering her fordi oppdrettslaks ikke er god mat, men full av bismak. Den er full i miljøgifter og produksjonen gir stor miljøbelastning, jeg synes det er viktig å fortelle folk hva det går i, sier Oddekalv.
Markeringen gikk rolig for seg, budskapsprederne hadde satt seg som mål å spasere gjennom alle de tre hallene som utgjorde Smak 2011. NMF fikk klar støtte fra en rekke utstillere og besøkende om at det var på høy tid at noen jobber for en helhetsopprydding innen norsk oppdrett av fisk. 

Samme uken har Kurt Oddekalv deltatt på 4 stjernes middag på TV-Norge, her kom han med en uttalelse om Hellstrømog oppdrettslaks som har vært gjenngitt på seher.no og kyst.no. Hvor Kurt påstår at Hellstrøm aktivt markedsfører oppdrettsfisk, en industri som NMF har bevist det er knyttet enorme problemer til. Forurensning, forutslipp, rømming, lakselus, sykdommer, overproduksjon, negativ påvirkning på andre fiskeslag mv. ( Se for øvrig http://laksekrigen.no)

Målet for markeringen var kokke-NM hvor Kurt Oddekalv tilfeldigvis traff på Eyvind Hellstrøm, som var dommer under kokkemesterskapet.  Her ble lederen i norges Miljøvernforbund stående å diskutere oppdrett med Hellstrøm i 6-7 minutter, før NM-dommeren måtte til pers å smake på ulike tilberedelser av oppdrettslaks fra Salma.
 
kokke-NM ble også markeringens siste stopp, for noen minutter senere ble Kurt og de andre fra NMF bryskt bedt om å forlate messeområdet av en sikkerhetsvakt. Etter en samtale med senterledelsen ble markeringen avrundet og folkene til NMF fikk tilgang til messeområdet igjen.
 
– Salma-laks er et fremragende produkt i norsk oppdrettsnæring. Det har en tydelig brand og er et produkt jeg kan stå inne for, sier Hellstrøm til TV2, og understreker at han aldri har fått betalt for å fronte produktet.
 
Salma-laks var forøvrig en av sponsorene til kokke NM.

Kurt i diskusjon med den bryske uhøfflige GS4-vakta, etter å ha blit anmodet om å forlate messeområdet.
 
Alle foto: Snorre Sletvold

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :