Vellykket infotokt om oppdrett
Norges Miljøvernforbund (NMF) har denne uken vært på informasjonstokt om miljøkonsekvensene av norsk oppdrett. Informasjonstoktet har vært en suksess hvor NMF har fått anledning til å møte lokalbefolkningen og lokal politikere. Temaet miljøkonsekvensene av fiskeoppdrett er et tema med stort lokale engasjement.
 
På Etne fikk NMF en sjekk på kr 10 000,- fra Etne Jeger- og fiskerforening for arbeidet med å ta vare på villaksen.
Arbeidet for skjerpede krav til oppdrettsnæringen, er ikke bare et arbeid for tette lukkede anlegg med rensing, men et spørsmål om hvem som skal ha rett på naturens ressurser. Naturen med de tradisjonene normenn har til jakt og fiske, står oss nært og noe normenn ikke har lyst til å miste. Stadig flere ser miljøkonsekvensene av fiskeoppdrett i åpne merder, som en trussel mot den tradisjonen nordmenn har hatt til å høste av egen natur.

- På vegne av Etne Jeger- og fiskerforening er eg stolt av å kunne få delt ut sjekken på kr 10.000,- for arbeidet de gjere for å verne om villaksen m.m. sa leder Jan A. Vinje under overrekelsen.

- Eg vil sende oppfordring til NJFF om at dei distribuerer hendinga og oppfordrer andre foreninger til å gjera det same. Vi vil også - gjennom Etne elveigarlag - oppfordre Norske lakseelver til det samme avslutter Vinje.

- NMF takker ydmykt Etne Jeger- og fiskerforening for gaven og støtten til arbeidet, sier Kurt Oddekalv, leder i NMF.
 
 
NMF har med Miljødronningen vært innom Leirvik, Etne, Rosendal, Tysnes, Bekkjarvik og Storebø på ukens infotokt før det hele avrundes på OS.
 
- Vi legger etter Os, kursen for Bergen hvor vi kommer til å legge planer for neste informasjonstokt mot oppdrett i åpne merder, avslutter Kurt Oddekalv.
 
 

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :