Ikke bare pollen, men også fiskefett

Norges Miljøvernforbund anmeldte i slutten av juni oppdrettsselskapet Sjøtroll Havbruk på Osterøy for forurensning. Oppdrettsselskapet avviste det hele som ” bare pollen ”, og omtalte Kurt Oddeklalv som ” en useriøs miljøverner . Prøveresultatene tatt i forbindelse med anmeldelsen, og som nå er analysert av Eurofins, viser imidlertid fiskefett.

Prøven som analyseselskapet Eurofins har utført for Norges Miljøvernforbund, viser et innhold av 1,7 % / 1,7 fett per 100g. Dette beviser at Norges Miljøvernforbund har rett og hold i påstandene om fiskefett forurensning fra Sjøtroll, og anmeldelsen opprettholdes.

- Når Sjøtroll avfeier dette som naturlig pollen og ikke fiskefett, så er det fordi de kun analyserte etter pollen og ikke fiskefett. Analyserer man ikke etter fett så finner man naturligvis heller ikke fettet. Miljøvernforbundet sine prøver som er tatt 2 dager før Rådgivende Biologer/Sjøtroll sine prøver, og  våre prøver slår klart fast at det er utslipp av fiskefett, sier Kurt Oddekalv.

Til bt.no uttalte Kurt oddekalv 22. juni :
- Dette var fett fra fiskeslo. Det vil våre prøver vise. Vi leverte dem inn til analyse mandag, og vil få svar om noen dager.

Om påstandene om pollen uttalte Oddekalv:
- Joda, det er sikkert riktig at det var pollen. Men det var ikke bare pollen.
- Pollen gjør ikke stranden så sleip at du ikke kan gå på den. Pollen er heller ikke brunt og har tydelige fettpartikler.

Administrerende direktør i Sjøtroll Havbruk, Hans J. Runshaug, har omtalt dette som at ”de hele tiden var sikre på at det pollen”, og uttalt at ”Kurt Oddekalv er en useriøs miljøverner. Det er synd for miljøet slik han opptrer.”

- Hans J. Rundshaug i Sjøtroll Havbruk driver med en bevist avledning og avsporing av sak og fakta med sine uttalelser, i et forsøk på å renvaske seg selv. Vi har nå bevist at det var fiskefett blandet i pollenet, slik vi hevdet, sier Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund

- Rundhaug sine uttalelser om ”useriøs miljøverner” får stå på hans egen useriøse regning, og er hersketeknikker næringen bruker for ufarliggjøring og latterliggjøring av Miljøvernforbundetsbudskap, avslutter Oddekalv.

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :