Seriøs kritikk
Publisert: 25.02.2010
Frank Asche har i mange år vært en trofast støttespiller for oppdrettsindustrien, skrevet for deres internblader og fått deres formidlingspris. I Fiskeribladet Fiskaren 2. desember retter han krass kritikk mot meg, men den kritikken preller av. Asche innrømmer at industrien sliter med liten miljøtroverdighet, og at dagens industriskapte ”miljømerker” ikke er troverdige. Asches løsning er derfor å få med miljøorganisasjoner som kan legitimere industrien, og dette var motivet bak Salmon Aquaculture Dialogue (betegnende nok forkortet SAD = trist) som ble arrangert i Bergen nylig.
Selv om både Havforskningsinstituttet, Norsk institutt for naturforskning og Direktoratet for naturforvaltning har slått alarm om oppdrettsindustriens økologiske ødeleggelser, mener Asche at jeg sprer ”skremselshistorier”. Våkne opp, Asche! Om virkeligheten er skremmende er det en svært dum taktikk å avvise realitetene som skremselshistorier. Asche mener det beste forsvaret mot virkelighetens problemer er ”et miljømerke som har troverdighet i den seriøse delen av miljøbevegelsen. Oversatt: Industrien trenger nyttige idioter. Om disse idiotene kan kalles seriøse, er vel en annen sak.

Asche prøver å stemple Norges Miljøvernforbund som en useriøs miljøorganisasjon. Mener han dermed at det var useriøst av oss da vi krevde nedslakting i fjor da vi så hvor ille det ville gå med lakselus? Hadde industrien lyttet til oss, ville de virkelige problemene blitt mye mindre enn de er i dag.

Kurt Oddekalv, leder NMF

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :