Her er du:
Publisert: 26.11.2010
Foto Felicia Friesema/FoothillTransitEn ny type buss er nå på veiene i California i USA. Det er en el-buss, men det er ikke dét som er nyheten, for i California har bussene lenge blitt drevet av strøm. Det revolusjonerende med disse nye el-bussene er at de kan kjøre nærmere 5 mil lastet full med passasjerer før den bare trenger 10 minutter til å fullade batteriene for en ny 5-mils tur. Det er faktisk langt kortere tid enn det tar å lade opp mobiltelefonen din!
 
Foto Felicia Friesema, Foothill Transit

Det er de neste generasjons litium-ion-batteriene som gjør denne kjappe ladingen underveis i bussruta mulig. Prototypen er høyt priset (litt over en million amerikanske dollar), men det hevdes de varer i hele 18 år, mot 12 år for standardbussene. Dette er gode nyheter i en stat der hver dollar snus og vendes i sparetiltak.  
 
 
 
Dieseldrevne kjøretøy er en av hovedgrunne til dårlig luftkvalitet i byene her hjemme, så vel som i alle storbyer verden rundt, men de er også en vesentlig bidragsyter til støy. Elektriske busser, og andre elektriske kjøretøy, bidrar til å redusere disse forurensnings kildene.
 
Norges Miljøvernforbund jobber for at norske myndigheter og transportaktører satser på å elektrifisere transportsektoren der det er hensiktsmessig og teknologisk mulig.
 
 

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :