Her er du:
Publisert: 02.03.2011
Mens løypene i Ski-VM rent sponsormessig er tilsmusset av olje (Aker) og fiskeslo (Lerøy), er det flott å se at nye aktører i samfunnet har øye for det noe mer naturlige og kvalitetsmessige. Konseptet "Godt levert" bærer med seg løfte om et større fokus på hva vi putter i oss på daglig basis og bestrider at fisk er fisk og kjøtt er kjøtt uansett opprinnelse.
 
Ideen med å levere ukas middagsråvarer på døra til folk hver mandag er kanskje en unorsk idé, men allikevel verken en ny idé eller en revolusjonerende idé. Flere har tidligere prøvd seg på det samme, om enn det måtte være i mindre skala eller kun et knippe råvarer uten felles samhørighet i en meny.

For det er blant annet dette med menyene som gjør Godt levert til et spennende konsept; her har man alliert seg med kokk Ole Martin Alfsen fra Kulinarisk Akademi og kjent fra TVNorges kjendismatprogram "4-stjerners middag", og presenterer hver uke kunden for fem middager med dertil hørende råvarer og enkle, men sunne og varierte "restaurant"-oppskrifter.

Og her må vi litt tilbake til hva som ble nevnt innledningsvis, for kokken har sin yrkesstolthet tro styrt unna lettvinte løsninger og velger i stedet kvalitetskylling fra Stange og fisk fra havet. Grønnsakene er kortreiste og eggene fra frittgående høner i området. Da får man (enn så lenge) heller se igjennom fingrene med at dette ikke er et økologisk matkonsept. I disse dager, da sunn mat for mange er synonymt med en laksemeny på MacDonald's, er det en idealistisk bragd å nå fram til Hansen og Svendsen med hverdagsmat som både gleder lommeboka og tilfredsstiller smaksløkene, samtidig som man i det stille gjør sitt for å fjerne dårlige råvarer og halvfabrikata fra norske middagsbord.- I det minste i Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Grenlandsområdet og Drammen der konseptet er tilgjengelig allerede.

For øvrig er ideen hentet fra Sverige, der travle mennesker med en gryende sans for å gi kroppen det den trenger med minimal anstrengelse i en hektisk hverdag har gjort konseptet til en suksess. Med gjennomsnittlig tidsforbruk på 30 minutter for å kokkelerer seg til en "restaurant"-middag på en helt vanlig mandag eller tirsdag, og tatt i betraktning at man slipper å handle inn råvarene, så får man faktisk i både pose og sekk ved hjelp av Godt levert!

NMF gir herved konseptet utfordringen med å satse på det økologiske og la være å bruke oppdrettsfisk fra dagens lite miljøvennlige produksjonsformer. Vi velger å gi Godt Levert terningkast 4 for et spennende konsept som burde hatt 5, men får trekk for manglende økologiske råvarer, og at oppdrettsfisk kan forekomme.
 
(Testet uke 9, 2011)

Les mer:
www.godtlevert.no

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :