Her er du:
Publisert: 02.11.2012
Miljøvernforbundets skilt mot lakseoppdrett er igjen fjernet i Saltdalen! Kenneth Sund og Børge Torbergsen, fra NMF Salten, mener kommunen driver med tyveri og pengeutpressing.
 
Kommunen hevder de fjernet skiltet grunnet trafikkfare, noe som NMF mener er feilaktig og reiser et habilitetsspørsmål mot enhetsleder Arne Hals. Sønnen til Hals jobber nemlig i oppdrettsselskapet NMF vil ha ut av Skjerstadfjorden. Enhetslederen, og dermed alle hans underordnede, er inhabile i behandlingen av den omstridte «skiltsaken» i Rognan sentrum.
 
Tidligere har oppdretteren betalt russ for å fjerne skiltet, men NMF monterte det tilbake. Nå er altså skiltet fjernet igjen. Ikke bare har kommunen tatt skiltet, men de krever tilbakebetalt omkostningene for fjerning av skiltet. Derfor mener NMF at kommunen driver med både tyveri og pengeutpressing!
 
Saken går tilbake i tid, og det har vært mye strid om skiltet. NMF mener at kommunen ikke har fulgt loven, og at klagen burde ha vært oversendt til Fylkesmannen som overordnet klageinstans. Ettersom dette ikke ble gjort, har NMF derfor bedt Fylkesmannen om veiledning om hvordan slike saker skal håndteres (les mer i faksimilen).
 
NMF har klaget til Sivilombudsmannen, og vi mener at kommunen har brutt forvaltningsloven, har stjålet et skilt, og drevet med økonomisk utpressing.
 

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :