Publisert: 17.01.2012
Endelig! I dag har Berit fått friheten tilbake. Havørnen som under stormen "Berit" krasjlandet på Mongstad, har etter rehabilitering hos Kurt Oddekalv igjen fått luft under vingene. Luftens monark, Norges største fugl er igjen klar til å beundres av oss små mennesker.
Ørnen Berit som fikk sitt navn etter stormen "Berit" har hatt et lengre ufrivillig opphold hos Kurt Oddekalv. Havørnen ble funnet forslått og vaklende etter stormen, inne på den sørlige delen av Mongstad base. Hun hadde tydelige problemer med å ta til vingene. Etter grundig undersøkelse av veterinær Ulf Erlandsen ble det konstatert at Berit ikke hadde noen brudd og at hun sannsynligvis bare hadde fått seg en god gammeldags trøkk. I over en måned har Berit blitt foret med gastronomiske delikatesser. Berit var tydelig underærnert etter oppholdet på Mongstad. Torsk, uer, hjort, høne og villsau har stått på menyen. En så vakker fugl fortjener det beste vi kan tilby, og derfor er vi glad for å ha våre gode venner hos Naustvik Enghav som sponset fiskematen til Berit. Den siste uken har Berit blitt mer og mer aktiv i hønsegården til Kurt, og med det nærmere og nærmere friheten i vårt vakre kystlandskap. Sammen med leder for Nordhordland Nærmiljøgruppe, Marita Bru, reiste Kurt Oddekalv i dag tilbake til Mongstad området for å slippe gigantfuglen inn i sitt rette element. Etter de første prøvende vingeslagene og noen minutters forfjamselse fikk vi det synet vi alle har ventet på. Berit flyr! En fugl som forliste i storm ble reddet av Kurt Oddekalv og Marita Bru -fra Norges Miljøvernforbund, naturens voktere.

Fakta om Havørn (hentet fra wikipedia):
Havørnen blir mellom 87 og 100 cm lang. Voksne hunner kan ha et vingespenn på opptil 240 cm – hannene er noe mindre. Havørnen kan bli opptil 50 år gammel, men det er sjeldent. Arten bygger store reder av kvister og greiner som den forer med lyng, tang, mose og gress. Den bruker gjerne samme rede i flere år. Eggene legges mellom slutten av mars og mai.  Havørnen lever av fisk og sjøfugl, men den tar også åtsler.

 
Støtt saken ved å bli medlem i NMF;  www.nmf.no/blimedlem.aspx?pageid=1  eller gi til konto 
9521 05 71982.   

Norges Miljøvernforbund

Besøksadresse:
Ludeboden,
Skuteviksboder 24,
5035 Sandviken
Postadresse:
Postboks.593, 5806 Bergen

Kontaktinformasjon

Tel: 55 30 67 00
Faks: 55 30 67 01
Epost: nmf@nmf.no
Org.nr: 871 351 082
Kontonr: 3633 41 17116
fb_liten twitter_liten

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter fra NMF.
Registrer deg med din e-postadresse:
Epost :
Liste :